I Sverige finns det mängder av fotbollsspelare, både gamla och unga. Det är en av de populäraste sporterna som finns. Få av alla som spelar blir proffs, men även vi som inte jobbar som fotbollsspelare kan ta del av sporten genom att gå på en match eller se favoritlaget spela på tv. Fotboll kan du njuta av hela livet helt enkelt. För att göra tittandet extra spännande och roligt så kan du dessutom spela på odds. Det finns massor bra odds att spela på om du spelar på nätet. Du kan med fördel använda sig av både mobilen och datorn för att spela. Att titta på fotboll är lite roligare när man är med vänner. Om alla lägger lite pengar kan det till slut bli en stor pott, och om ni vinner så kan ni ju fira ännu mer!

Odds på fotboll har många system

Det finns många system som du bör känna till om man ska spela odds på fotboll. Det enklaste systemet är 1X2. Där satsar du helt enkelt på vem som ska vinna. 1 innebär att hemmalaget vinner, kryss betyder att det blir oavgjort och 2 att bortalaget vinner. När du satsar bör du ha lite koll på hur lagets form ser ut. Även lag som anses “bättre” kan förlora om de har dålig form och motståndarna verkar vara mer motiverade. På Fotbolls korren.se kan du läsa intressanta fotbollsartiklar, både om spelare, odds och allt annat möjligt. På så sätt kan du vara uppdaterad på dina fotbollskunskaper.

Det är inte bara formen som du bör ha koll på när du spelar odds på fotboll. Det kan vara många faktorer som påverkar hur laget. Om det ena lagets nästa match till exempel är en viktig turneringsmatch så kommer nog tränaren att spara på sina bästa spelare, för att inte riskera att de blir skadade. Då kan det vara läge att spela på hög-oddsarn för att få in en riktig skrällvinst.

Fotboll med vänner är extra roligt

Lär känna lagen och tränarna

Att spela på odds är spännande av flera anledningar, men en av de största är att det är ett spel som du faktiskt kan påverka själv genom att göra egna undersökningar och läsa på bakgrundsfakta om lagen, tränarna samt spelarnas liv.

Du kanske vet att en spelare har det tufft just nu privat och kanske då vet med dig att det kan vara oklokt att satsa på laget just för tillfället, eller så har du läst dig till att träningarna har gått dåligt en längre tid och väljer istället att tippa på ett annat lag.

Eftersom fotboll spelas överallt och lagen är populära så har tyvärr de flesta mycket av informationen redan, men du kan faktiskt ta reda på en och annan hemlighet som alla kanske inte vet – det gäller alltså att hela tiden hålla sig uppdaterad om vad som händer.

Detta kan du göra på många sätt som att titta på olika tv-program, läsa artiklar på nätet, eller varför inte genom hörsägen via dina vänner och arbetskamrater. Att spela på odds är också något som många arbetslag gör i Sverige, så varför inte gå ihop med dina kollegor på jobbet och satsa lite pengar ihop? Man kan på förväg också göra upp hur mycket man väljer att satsa om alla inte vill vara med lika mycket, och det är även ett smart sätt att skapa en gemenskap arbetskollegor emellan.

Man kan sedan titta på matcherna på lokala krogen eller hos varandra för att heja på lagen tillsammans. Många tittar på fotboll i Sverige och även om vi har otroligt duktiga lag så finns faktiskt några av de bästa i engelskaligan eller de populära lagen i Europa. Italien och Spanien är stora fotbollsländer, en ytterligare sak som man kan göra med sina vänner eller kollegor är att åka på semester ihop för att titta på en stor match, kanske i Barcelona eller Madrid för att känna känslan av fotboll av första klass.